Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akce 2012

 

 

 

Výcvik v Letinech

26.8.2012

Máme za sebou výcvik v Letinech, cestou tam jsme trochu bloudili, navigace si z nás dělala dobrý den, nakonec jsme přijeli na místo, kde už všichni čekali. Pozdě , ale přece :-)
Naši smečku jsem zastupovala já (Borůvka), ostatní holky byly doma.
Cvičilo se ve starém, neobývaném domě, dokonale zarostlém trávou a náletem stromů. Páníci nejdříve barák prolezli a pak už to jelo jako na drátku. Bad s Petrem, Regina s Monikou, Voody s Míšou,Ondrou a Matýskem v kočárku, Borůvka s Vladkou a Jardou, Terezka s Luckou,Tracy s Michalem,  Wanda s Filipem, Bria s Míšou, Vítkem a nejmladším Amoníkem hledali schované figuranty. 
Prvního figuranta jsem našla v rohu tmavé místnosti, přikrytého dveřmi a druhý byl úplně zavřený ve skříni. Chvíli jsem obíhala kolem, nechápala jsem, jak tam mohl vlézt a zavřít za sebou, ale pak jsem ho vyštěkala a zavolala pomoc. Další kolečko - to teda bylo něco. Jeden figurant vylezl po docela strmých schodech do patra na půdu. Moc se mi tam nechtělo, ale panička velela a tak jsem se nahoru vysápala. Michala jsem hned uviděla, ale proč bych ho vyštěkala, když tam bylo takových nových věcí. A kdy se zase na půdu dostanu. Nejdříve jsem si všechno pěkně prohlédla a pak se vrátila k figurantovi a vyštěkala ho. Byla jsem pochválena a vybídnuta k cestě dolů. Tak to ne. Dolů já nepolezu. Panička se se mnou chvíli přetahovala a pak přenechala práci páníkovi, který si mne přehodil přes rameno a snášel dolů. Bránila jsem se, drápkama chytala schodů, ale páník byl neoblomný a lezli jsme dolů. Dole jsem měla ještě práci- hledala jsem dalšího figuranta...nakonec jsem Lucku našla, zase si vylezla nahoru do holubníku a nebyla vidět. Vítr se tam točil a naváděl mě opačným směrem. Nakonec jsem vyštěkala i Lucku. Opět jsem byla pochválena a šla si odechnout, než se kolečko otočí a zatím hledali ostatní. Já si vlezla do auta a panička šla figurovat.
Po druhém kole byla svačinová pauza ( teda i venčící).
Po pauze jsme šli na třetí kolo, které bylo lahůdkové. Jeden človíček byl schovaný opět ve výšce - no lehké to zrovna nebylo, jak původně panička slibovala, druhý človíček byl v místnosti a toho jsem zvládla levou zadní.
Tímto jsme výcvik zakončili, snědli všechny zásoby a vydali se na cestu domů. Přes varování, že cesta je velmi kamenitá a přes pomalou jízdu jsme nakonec najeli na velikánská kámen, podvozek zaskřípal, panička zezelenala. Ihned vyskočila z auta a šla zjistit škody. Nic neviděla, jak by taky mohla bez brýlí, tak nasedla a jelo se dál. Doma nás mohutně vítala máma Afra i ostatní holky.

Tak a teď jdu odpočívat . 

let-01.jpg

 

 

 

Vodní soustředění v Mostě

28.7.2012 - 4.8.2012

Je sobota, 28.července 2012 a my vyrážíme s naším domečkem na kolečkách směrem na Most. Máme před sebou týdenní soustředění, původně nazvané jako vodní, ale my ho budeme mít spíše jako terénní, nebo-li plošné. Vodu jen tak na okraj - pro zábavu. V plánu totiž jsou zkoušky terénního vyhledávání ZTV1, což je poslušnost v podobě překážek a speciál - 2 terény a celkem 3 lidičky schovaní.

Do Mostu nás navigace dovedla docela dobře, zato dostat se na cvičák  - to prostě byl oříšek. Jezdili jsme sem a tam a navigace na nás snad chtěla, abychom vzlétli . Tak dostala příležitost další technika a to mobilní telefon. Dita nám přišla naproti a dovedla nás ( přes protesty navigace) jinou cestou do tábora. Zaparkovali jsme v řadě mezi Terezkou a Medou .

No a začalo nám soustředění.

   zkouska-ztv1-g.jpg      

koupeme se

zkouska-ztv1.jpg

jdeme na nástup

 

zkouska-ztv1d.jpg

nástup na zkoušky

 

zkouska-ztv1-e.jpg

a jdeme na speciál

 

zkouska-ztv1-f.jpg

našly jsme posledního človíčka

 

Zkoušky začaly stopami ZZZ , kde nastoupila Dita, Zuzana a Vendulka .  Stopy byly osudné pro Vendulku, ale i tak si chtěla vyzkoušet zkouškovou atmosféru a pokračovala na poslušnosti.

Potom nastoupila Iva s Barym na poslušnost - na překážky. Po týdnu byl také unavený a tak překážk nebyly tak přesné jako jindy. Dostali 75 bodů a mohli pokračovat.  Během Baryho poslušnosti si ségra Barborka hnula se zádama a začala pajdat. Protože je ale velká bojovnice, páníček se rozhodl, že to zkusí rozchodit a půjdou na poslušnost jako třetí. To byl povel pro mne a paničku a šly jsme na to .

Skok daleký 100 cm s povelem na zastavení - hop , no pravda otočila jsem se na paničku a čekala až dorazí  a tak byla nějaká bodová ztráta.

*Skok vysoký s povelem - hop- prý to bylo šikmo
*Šplh 160 cm - áčko - podle mne to bylo bez chyby 
*Kladina - ani tady si nejsem vědoma chyb 
*Vodorovný žebřík - jo, tak to se mi moc nepovedlo - v polovině jsem koukla někam jinam a  propadla se skrz. Panička ale byla neoblomná, řekla znovu povel vpřed a já se vydrápala nahoru  a došla až do konce. Opravdu jsem si šlápla oběma packama na poslední příčku a pak mě  panička sundala dolů. 
*Kladina vysoká se žebřík - tam se mi moc nechtělo- proto jsem najednou ohluchla. Na druhý  povel jsem ale vysoký žebřík zvládla !!!!!!  sice prý za 0 bodů, ale jako jediná jsem 2metrový  žebřík přelezla. 
* Pohyblivá lávka na sudech - opět bez problémů 
* Kladina se sklopným bodem - bez problémů 
* Roura pro plazení - jo dobrý, kdyby nechtěli, abych zůstala ve směru,  ale oni to chtěli 
* Vysílání na cíl vzdálený 30 kroků - to se mi líbilo ♫ ♫ ♫ 
U všech cviků mi bylo vyčteno, že jsem pomalejší ....no to já jsem, ale i přes to jsem měla poslušnost nejlepší za 77 bodů.

Barborka nastoupila jako třetí v pořadí ....také splnila zkouškový limit za 73 bodů.

Chvilku pauza a šlo se na speciály. vyzkoušet vysílačky a pak na předem určené místo u vody, odkud jsme vyráželi do lesa.

První nastupovala Bufina s Barym.....za chvíli se ozvalo ve vysílačce hlášení, že má přijít další. Tak jsme s paničkou vyrazily . U hloučku lidiček jsme se zastavily, panička vytáhla dečku, oblékla mne a šly jsme se nahlásit. Byl nám ukázán terén, kde máme hledat. Tak jsme šly. Vyrazila jsem doleva, doprava a svým stylem lovce jsem křižovala terén. Po chvíli jsem narazila na prvního nehybného zbloudilce a začala jsem štěkat. Panička se nahlásila a klusala za mnou. Byla jsem pochválena a spolu s paničkou jsem se vrátila na osu postupu. A hledala jsem dál. Na druhé straně osy jsem našla dalšího zbloudilce ležícího pod stromem. Panička nahlásila a přiběhla. Pak panička zazmatkovala a vyslala mne hledat dalšího.........
Jako poslední nastupovala ségra Barborka. Začala běhat vysílačky a protože bylo dost vedro, brzo se "vyšťavila" a už nechtěla odbíhat. Našla jen jednoho človíčka a tím skončila .

Do druhého terénu jsem nastupovala já a Bary. Bary našel figuranta poměrně brzo, já se trochu proběhla a našla jsem človíčka vysoko na stromě. Tímto nálezem jsme zdárně ukončily zkoušku.

zkouska-ztv1-a.jpg

  

Lavinové soustředění na Špičáku

21.1.2012 - 29.1.2012

Stejně jako v loňském roce se z našeho pidi autíčka stala nafukovaní kulička, kam páníci nacpali vše potřebné na týdenní pobyt na horách. 

V plánu bylo potrénovat hledání, poslušnost, ale i chůzi za lyžema. Všechno jsme zvládli, v klidu, bez stresu ze zkoušek.  Ze začátku to vypadalo, že se budeme spíš brodit vodou, ale pak se počasí umoudřilo , začalo mrznout a sníh začal padat. Sněhu bylo dost, místy se páníci propadali až po kolena.

Každý den dopoledne se cvičilo ve 2 skupinkách na stráni, kde páníci vybudovali úkryty ve sněhu.

 

2012-laviny-03.jpg

volná zábava :-)

 

2012-laviny-04.jpg

 

 

2012-laviny-05.jpg

odpočinek na pokoji

 

 

 

 

2012-laviny-09.jpg

hledání lidiček

 

 

pf-boruvka.jpg