Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akce 2011

 

a-jedeme.gif

 

Vodní soustředění v Ejpovicích

23.7.2011  -  30.7.2011

Po hrůzném nálezu vody na tábořišti v Ejpovicích jsme čekali, jak se to bude vyvíjet dál. A ejhle - voda začala klesat a ustupovat. Přesto jsme raději změnili místo táboření o kousíček dál - a dobře jsme udělali.   

  Na tábořiště jsme dojeli kolem 3 hodiny odpolední, už tam stanovala smečka Vrbíků a Machů.

my-voda-02.jpg

Začalo vybalování a panička najednou zjistila, že nechala doma připravenou buchtu a tvarohový dort. Tak se vracela domů a při té příležitosti dovezla i klece. To bylo dobře, protože v předsíňce byl stín a většinou jsme tam s Bárou odpočívaly. Máma Afra byla v bydlíku na dekách, pěkně v měkoučkém a sledovala cvrkot pěkně z výšky.

 

my-voda-01.jpg

 

Páníci došli na dřevo, nakrmili psy i děti a pak už povídali u ohně . Pozdě večer, za tmy dorazila ještě Bufina a stavění jejího stanu byla docela šou - tu chybělo poutko, kolíček nešel zatlouct, protože byl ve tvaru bž ....

  V neděli ráno přijela jednodenní návštěva z Varů - Monika M, Honza P, Jana a Bára. Jedna parta jela na stopy, druhá dělala vodu. Panička ukázala Báře, jak udělat Lutovi čtvereček a potom si zkusili i krátkou stopu - šlo jim to. My jsme se po stopách šli osvěžit do vody - páníci házeli aporty , my je nosily, prostě pěkný den. Odpoledne dorazili i Pospíšilovci . Nutno přiznat, že oheň Petr rozdělal bravurně (hahá, ale s použitím novin od paničky ) a tak byla večeře na grilu .

A tak to šlo dál, lidičky se 4nohýma kamarádama přijížděli a odjížděli v průběhu celého týdne, většina z nich se nechala převézt lodí na druhý břeh, kde si trénovali sutiny, k večeru pak ještě poslušnost. 

No a naše smečka tentokrát sutiny vypustila a věnovala se stopičkám a vodě. Afruška už jen tak pro radost a já (Borůvka) s Barborkou taky pro radost (našich páníčků 

 

afra-voda-01.jpg

 

Páníček nás povozil na lodi a pak jsme měli skočit a doplavat ke břehu. Chvíli jsem se nechala přemlouvat, ale pak jsem skočila. A jak pěkně 

 

bori-voda-03.jpg

 

Také jsem měla doplavat pro aport , šla jsem rozvážně   ,

přece jen ta voda byla mokrá 

bori-voda-02.jpg

zato "hujerka" Barborka šla na první povel.

 

bara-voda-01.jpg

 

Také jsme tahaly člun s páníkama ke břehu , přinášeli lano"topícím se " lidem .....

Na vodní cvičení se k nám také přidala Míša s Atrejem a nutno podotknouti, že jim to šlo. Atrej to dělal sice prvně, ale jako mazák . Prostě milé překvapení i pro jeho paničku.

 

atrej-01.jpg

 

Páníci si usmysleli, že skočím ze člunu do vody za aportem, který přinesu a oni mě zase vytáhnou zpátky do člunu.   Já jsem měla přestavu cviku jinou .

Uplavala jsem jim    a člun byl pomalý, takže mě nemohli dohonit.

 bori-voda-04.jpg

 

    Cvičily jsme s paničkou i poslušnost - v areálu tábora i na cvičáku ve Zruči.

 bara-voda-02.jpg

 

 

 

III.Horácký závod boxerů

11.-12.6.2011

V pátek odpoledne jsme odjeli do Meziříčka, kde se konal o víkendu již III. ročník Horáckého závodu boxerů. Páníci mě a ségru Barborku přihlásili do kategorie ZVV 2 a mámu Afru do ZZO.

Cesta proběhla v klidu, žádný karambol se po cestě nekonal a když jsme dojeli do Meziříčka, už tam na nás čekala skorosestra Dorka se svojí paničkou - ta byla přihlášená do ZVV 1.

V sobotu ráno proběhlo zahájení závodu, losování čísel a odjelo se na stopy. Nejdříve jela část závodníků ZVV 1, já a Barborka jsme přišly na řadu v poledne. Počasí pro nás nebylo moc příjemné, bylo horko a stopa byla našlápnutá na velmi krátce posekané louce, kde místama prosvítala hlína, místama byly zahnilá tráva, prostě nic moc.

Také jsme na tom  ztroskotaly a nedosáhly jsme na potřebný počet bodů pro zkoušku ( a to jsme měly za sebou docela dobrou přípravu na různém terénu, i když pravda těch hodinových stopiček moc nebylo).

Na poslušnost jsme se dostaly až pozdě odpoledne , Bára šla svižně, jako vždy, mě se moc nechtělo, ale šlapala jsem :-), metrovou překážku jsem ale skočila pouze jedním směrem a čínku paničce donesla kolem  překážky. Vysoký žebřík jsem  vylezla skoro až nahoru, ale pak jsem si to rozmyslela a seskočila dolů. Na to, že jsme s paničkou trénovaly vysílačku a běhala jsem ji docela daleko a rychle .... tak tentokrát to nějak nevyšlo - vyběhla jsem hodně šikmo, na povel zalehla a na další povel přiběhla k paničce a předsedla. Pan rozhodčí to však ohodnotil jako pomalý běh a srazil za to body. To bylo docela zklamání pro paničku.

Zato v neděli se počasí otočilo a začalo pršet. Já v tu chvíli ožila  a při přechodech na obranách jsem hodně začala paničku předbíhat ( mohla klidně zůstat někde bokem, já bych si toho figuranta podala sama :-)))   ). Zákusy jsem měla moooc pěkné, ale odmítla jsem pouštět.

Celkový výsledek byl, že musím ještě pilovat - protože bodové hodnocení na zkoušku nestačilo. I přes to jsem skončila na 2 místě.

Ségra Barborka skončila přede mnou na místě  prvním :-))

Konečné pořadí ZVV 2 

1.místo    Barborka z Červeného Hrádku

2.místo    Borůvka z Červeného Hrádku

3.místo    Cherry ze Zlatušky

 

Máma Afra v ZZO také skončila na 2 .místě  a Dorka v ZVV 1  na místě 4 a splnila zkoušku .

Moc se nám líbilo .-)))))

 

 

Lavinové soustředění na Špičáku

 22.1.2011 - 29.1.2011

 

Sobotní ráno opět patřilo balení a nakládání věcí do auta, kolem kterého jsme na střídačku poskakovaly (všechny čtyři) a tím páníkům připomínaly , že chceme jet také.

Když byla z auta nafouklá kulička, hopsly jsme tam i my - teda já Borůvka a ségra Barborka. Máma s tetinkou měly smůlu, zůstaly doma.

Jeli jsme na zimní soustředění na Špičák, kde bylo v plánu potrénovat hledání lidiček ve sněhu, chůze ve sněhu a další potřebné věci pro zkoušky. Zkoušky měly být v pátek, 28.1., ale začátkem týdne vše bylo nejisté, protože sněhu moc nebylo.  Ale jak už se nám několikrát stalo, přes noc začalo padat a padalo i další dny, tak jsme si na nedostatek sněhu nemohli vůbec stěžovat.

Po příjezdu do penzionu páníci vybalili a pak jsme šli spolu s ostatníma na tradiční prochajdu :-) s cílem dojít do bufetu "u dvou sekerek", kde si páníci dali vynikající langoše a něco na zahřátí.

Po celý týden se trénovalo hledání ve sněhu, nejdříve na "férovku", pak i v bedně, chůze za lyžema po okruhu ( panička i bez lyží) poslušnost, mety, jízda na vozíku .......

zimni-soustredeni-020.jpg

 

Přišel den "D" , všichni páníci nastoupili v červenočerné uniformě , rozlosovalo se pořadí a už to jelo. V naší skupině RH-LA nastoupilo celkem šest pejsků.

zkousky.jpg

 

Panička si vytáhla číslo 1 ....tak jsme šly spolu na speciál jako první.

Po hlášení panu rozhodčímu panička nezaváhala a vyzkoušela spojení přes vysílačku, za což byla pochválená a pak už to bylo všechno na mě. Chvilku jsem lítala jen po cestičkách, pak jsem začala běhat revíry a netrvalo dlouho a měla jsem toho nezbedníka, který se mi zahrabal pod sníh. Pěkně jsem mu zaštěkala do ucha a odhrabala z něj sních. To už se panička zahlásila a přišla mi pomoci človíčka vyprostit. A ejhle...Vendulka se vyklubala zpoza sněhu :-) :-) Tak ji panička popadla a vyfuněla nahoru do kopce k předání nalezené osoby.

zkousky-03.jpg

Barborka šla jako čtvrtá  ..... prý chudák figurant, málem ohluchnul jak pěkně nahlas Barborka štěkala ....měl být rád, že ho pod tím sněhem nenechala.

Další disciplína byla jízda na vozíku za dopravním prostředkem, pak přenášení, chůze za lyžema a nakonec mety.

Jo mety ...... černo před očima ...co je vlastně vlevo a co vpravo?

Jako poslední část zkoušek byla poslušnost. No coment. Aport ...v životě jsem ho neviděla, co je lehni také nevím ....ještě že mi panička nemohla nadávat.

Ale přes to všechno jsme to nakonec zvládly. Za 264 bodů ze 300. Barborka skončila za náma a také udělala.

Bohužel se nezadařilo ani jedné Pavle ...reakce na střílení :-( a Bufy s Bary to zkusí příště .

 

 

 

zkousky-01.jpg

Arnie - Borůvka - Barborka

 Za fotky děkujeme Pavle, Monice a ostatním, kteří popadli foťák, když jsme byli na place :-)

foto